학사일정

교육과정

전공 CDR
교육과정 및 교과목 해설서
학년도 2019 학기 1학기
이수구분 1전선 학수번호 1전선
교과목명 식품학개론
교과목명(영문) Introduction to Food Science
교과목해설 식품의 구조와 구성 성분, 성질에 대해 설명하고, 식품의 조리, 가공과정 중 물리, 화학적 변화에 대한 과학적 지식을 제공하며, 현대 사회에 있어서 잇슈가 되고 있는 식품에 대해 강의한다. *교과목 목표 본 과목은 식품의 구조와 구성 성분에 대한 이해를 통하여 조리, 가공 과정 중 일어나는 물리화학적 변화에 대한 이해를 통해 식품의 조리 및 가공법을 개발할 수 있는 능력을 갖춘다.
교과목해설(영문) It describes the structure, composition and characteristics of food, provides scientific knowledge of the physical and chemical changes in the cooking and processing of food, and gives examples of food products in modern society. * Curriculum goals This subject is to develop the ability to cook and process food by understanding the structure and composition of food and to understand the physical and chemical changes that occur during the cooking and processing process.
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