학사일정

교육과정

전공 CDR
교육과정 및 교과목 해설서
학년도 2019 학기 2학기
이수구분 1전선 학수번호 1전심
교과목명 단체급식관리및실습
교과목명(영문) Quantity Food Management
교과목해설 단체급식의 큰 틀을 이해하기 위하여 급식체계의 개념을 살펴보고, 단체급식 운영에서 급식관리자 또는 영양사가 수행하는 직접적인 업무 활동 중심으로 단체급식계획과 운영과정을 학습한다. 후반부에는 단체급식 운영을 평가하는 이론을 배우고, 단체급식을 위한 대량조리 실습을 통해 학습한 내용을 적용해 본다. *교과목 목표 본 강의는 논의되는 주제에 대한 내용을 미리 준비하여야만 수업이 효과적으로 진행되므로 학생들의 사전준비와 수업 에서의 활발한 논의가 필수적이다. 강의 및 소그룹 Discussion, 외부인사 특강 및 대화, 사례연구 및 발표, 업체방문, 단체급식 실습
교과목해설(영문) To understand the big framework of group lunch, let's look at the concept of the food system. Learn group meal planning and operation processes centering on the direct business activities performed by the food manager or dietician in the operation of group lunch. In the second half, we will learn the theory of evaluating group lunch operation and apply the lessons learned through mass cooking exercises for group lunch. * Curriculum Objective This lecture will only be effective if the contents of the topic are prepared in advance. It is necessary to prepare students in advance and to have a lively discussion in class. Lecture and small-group discussions, lecture and dialogues on foreign history, case studies and announcements, company visits, group lunch exercises
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