학사일정

교육과정

전공 CDR
교육과정 및 교과목 해설서
학년도 2024 학기 1학기
이수구분 1전선 학수번호 1전심
교과목명 건강기능성식품학
교과목명(영문) Health Functional Foods
교과목해설 본 교과목은 생체기능을 조절하고 질병예방을 목적으로 하는 건강기능식품이 무엇인지를 올바로 이해하고 어떻게 설계되고 이용되는지를 학습하고 이해하게 된다. 기능성을 나타내는 식품 및 식품성분의 종류와 특징은 물론 각 생리활성 및 기능성을 평가하는 방법과 시스템에 대해서 학습하고 건강기능식품이 어떻게 건강에 영향을 미칠수 있는지 원리를 이해한다. 또한, 식품산업에서 차지하는 비중과 전망에 대해서도 알아본다.
교과목해설(영문) This course aims to help students properly understand and learn about health functional foods designed for regulating biological functions and preventing diseases. The curriculum covers the types and characteristics of foods and components representing functionality. Students will also learn about methods and systems for evaluating physiological activities and functionality. The course delves into the principles of how health functional foods can impact one's health. Additionally, it explores the significance and prospects of the food industry.
top