학사일정

교육과정

전공 CDR
교육과정 및 교과목 해설서
학년도 2019 학기 2학기
이수구분 1전선 학수번호 1전선
교과목명 조리교과교재연구및지도법
교과목명(영문) Development of Teaching Materials & Teaching Methods for Culinary Subject
교과목해설 조리과 교육의 이론을 학습하여 교사로서의 능력을 함양하고 이를 실제 교육현장에 적용하는데 중점을 둔다. *교과목 목표 1) 조리교과교육의 특성을 이해한다. 2) 실천적 수업의 특성과 조리교과의 특성을 관련지어 설명한다 3) 효과적인 이론 및 실습내용 전달의 교수법 모형을 개발한다.
교과목해설(영문) The emphasis is placed on learning the theory of cooking and education to cultivate one's ability as a teacher and apply it to the actual educational scene. * Curriculum target 1) Understand the characteristics of cooking curriculum. 2) The characteristics of practical classroom and cooking curriculum are described. 3) The medical institution develops a teaching model for the delivery of effective theory and practical contents.
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