학사일정

교육과정

전공 CDR
교육과정 및 교과목 해설서
학년도 2019 학기 2학기
이수구분 1전선 학수번호 1전선
교과목명 조리교과논리및논술
교과목명(영문) Logic and Writing in Cullinary Subject
교과목해설 본인이 선택한 음식에 관한 역사적 배경과 선택이유, 조리법 및 어울리는 음식 등에 관한 내용을 스토리텔링과 함께 논리적으로 서술하고 학생들 앞에서 발표함으로써 조리에 관한 이해를 돕고 관점을 확장시키며 교과목에 대한 성숙한 사고를 가능하게 한다. *교과목 목표 1. 학생 스스로 주제를 정하여 이와 관련된 지식을 확장한다. 2. 논리논술에 대한 이해를 함양하고 논리적 서술능력을 기른다. 3. 서술형 평가 및 논술형 평가 문항개발능력을 배양한다.
교과목해설(영문) Describe the historical background and reasons for the food you choose, the subject matter of why you choose, how you cook it, and other things you can do in conjunction with storytelling, and then understand the cooking perspectives you can present in front of the students. * Curriculum target 1. Students should decide their own subject and expand the knowledge associated with it. 2. Develop understanding of logical essays and the ability to explain them logically. 3. The medical institution develops the ability to develop descriptive and essay type assessment questions.
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